Fondsenwerving

Vertegenwoordigt u een vereniging, stichting of (maatschappelijke) organisatie? En heeft deze geld nodig voor de realisatie van een project? Denk dan eens aan fondsenwerving. Er zijn in Nederland tal van (vermogens)fondsen op zoek naar kwalitatief goede en aansprekende projecten op maatschappelijk, sociaal en cultureel gebied. Misschien ook wel naar uw project!

Tapering kan u ondersteunen met het zoeken naar een geschikt fonds, maar ook met het gehele vervolgtraject. Van het opstellen van beleid tot het indienen van een aanvraag. Tapering werkt samen met uw medewerkers maar kan u ook alle werkzaamheden uit handen nemen.

Geefwet

Giften aan culturele instellingen door particulieren en bedrijven zijn door de zogenaamde Geefwet fiscaal extra aantrekkelijk. Zo mag een particulier onder bepaalde voorwaarden een gift voor 125% aftrekken van zijn jaarlijkse belastingaangifte. Dit tot een maximum van € 5.000 per kalenderjaar. Voor bedrijven en met name BV’s, geldt een eigen regeling.

De Geefwet biedt culturele instellingen volop kansen om donateurs te werven en deze blijvend aan de instelling te binden. Tapering helpt bij het opstellen van het plan van aanpak en kan het desgewenst ook voor u uitvoeren.